Helsinki – Tallinna ja reissun ensimmäinen aamu

Matka lähti lopulta liikkeelle muutamien viivästysten jälkeen. Matkaan lähti nyt siis tässävaiheessa lopulta kolme, loput reissaajat liittyisivät joukkoon matkan varrella. Lähtökokoonpanona: Joona, Juuso ja Atte. Liikkeelle pääastyämme suuntasimme tarkastamaan rengaspaineet, jonka jälkeen kävimme hakemassa Heinon tukusta matkaevåitå. Satamaan saavuimme juurikin sopivasti, ja laiva lähti aikataulussaan 21:30. Juuso ja Joona kävivät luikauttamassa karaokessa jokusen kappaleen, kävimme ostamassa lakua ja pian olimmekin jo Tallinnassa.

Tallinnan läpi ajettuamme pysähdyimme tankkaamaan ukkoja. Ukko etanalle halpaa diiseliä, ja ukoille Atte ja Juuso pekoniburgeerit veiselihal. Hyvät ja huoltamoburgereiksi edukkaat eineet syötyämme jatkoimme kohti Pärnua. Keli oli muuttunut melko kauhuisaksi: sumua ja pakkasta. Levähdyspaikkoja oli kuitenkin matkan varrella heikosti, ja ajoimmekin lopulta melko tovin, lopulta pysähtyen rekkaparkkiin parikymmentä kilometriä ennen Pärnua. Lopulta kahden aikoihin pääsimme nukkumaan.

Heräilimme suht myöhään edellisen illan venähtämisen takia, ja puurot syötyämme ja teet juotuamme jatkoimme matkaa. Pärnun ohitimme, sillä poikkeaisimme sinne paluunatkalla. Tovin virolaista maalaismaisemaa halottuamme saavuimme tyhjillään seisovalle raja-asemalle. Menneen ajan muodollisuuksista kertovat kyltit ja puomit ohitettuamme saavuimme Latviaan ja otimme suunnaksi Rigan.

Leave a comment